معرفی وبلاگ
سلام این وبلاگ در باره ی الکترونیک و شیمی هست و امیدوارم مطالب مفیدی را در آن بزارم. استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به مطلب مجاز است.
دسته
آرشیو
زبان های دیگر وبلاگ
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 149728
تعداد نوشته ها : 83
تعداد نظرات : 3
خبر نامه





Powered by WebGozar

سایر امکانات
پخش زنده حرم مهدویت امام زمان (عج) اوقات شرعی آیه قرآن تصادفی
دعای عظم البلا
اسلام کوئست
.:: دانلود کتب شیعی ::.


امام رئوف

لوگوی ما
الکترونیک شیمی
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
به نام خدا
اثر پيزوالكتريك به زبان ساده، قابليت برخي از مواد و كريستال هاست براي تبدبل انرژي مكانيكي به انرژي الكتريكي و تبديل انرژي الكتريكي به مكانيكي.


توليد اختلاف پتانسيل الكتريكي در برخي بلورهاي نارسانا مثل (كوارتز) تحت كشش يا فشار همان اثر پيزوالكتريك است. پلاريته پتانسيل دو وجه بلور در دو حالت تنش و كُرنش هم ارزند و هرچه ميزان فشار كشش باشد، اختلاف پتانسيل توليد شده به صورت خطي بيشتر خواهد شد. اثر معكوس پيزوالكتريك نيز در اين معني، تغيير شكل بلور ميزان الكتريكي بين دو وجه روبروي آنها مي باشد.
يکشنبه هفدهم 1 1393 22:53

به نام خدا

در اين فعاليت تعاملي، دانش آموزان مقطع دبستان با انجام يك آزمايش ساده به صورت تعاملي، با مفهوم بار الكتريكي و نيروي الكتريكي آشنا مي شوند.

در اين فعاليت، نيرويي كه باعث جذب موهاي شما به سمت شانه مي شود، نيروي الكتريكي نام دارد.

جمعه پنجم 7 1392 19:40

به نام خدا

در اينجا مي خواهيم موتور ساده اي را با هم بسازيم.

در شكل زير وسايل مورد نياز در اين پروژه را مشاهده مي كنيد. در اينجا سه آهن ربا وجود دارد، دو آهن رباي گرد و يك آهن رباي مكعبي (كه بر روي قطب شمال آن حرف"N" حك شده است). همچنين يك باتري بزرگ و يك سيم مسي لخت (كه به شكل خاصي خم شده) نيز در شكل ديده مي شود.

دوشنبه بیست و پنجم 6 1392 16:39

به نام خدا

تست لامپهاي الكتروني

اولا بايستي روي بدنه شيشه اي لامپ از داخل گرد سياه و يا سفيد نگرفته باشد و ثانيا دو پايه فيلامان به همديگر راه دهد (اهمي نشان دهد) كه دو پايه فيلامان در لامپ 7 پايه،پايه هاي 3و 4 بوده،در لامپ 8 پايه،پايه هاي 1و 8 بوده در لامپ 9 پايه،پايه هاي 4و5 بوده،در لامپ 10 پايه،پايه هاي 5و6 بوده،در لامپ 12 پايه،پايه هاي 1و12(يا 1و6) مي باشد.

 تست فيوز روي مدار

دو سر اهمتر را كه روي رنج ضربدر يك است به دو سر فيوز مي زنيم اگر صفر نشان داده سالم است (بهتر است فيوز در خارج مدار تست شود)

 تست مقاومت روي مدار

 

دو سر اهمتر را به دو سر مقاومت در حاليكه دستگاه خاموش است مي زنيم چنانچه مقدار ديده شده با رنگ مقاومت مطابقت داشت مقاومت سالم است ولي تست مقاومت به وسيله اهمتر روي مدار دقيق نيست،و بايد حداقل يك پايه آن از مدار خارج شود،مي توان اهمتر را روي قسمت ولتاژ مستقيم قرار داد و يك فيش را به شاسي و فيش ديگر را به دو طرف مقاومت وصل نمود،چنانچه يك طرف ولتاژ ديده شد و طرف ديگر ولتاژ،نبود احتمالا مقاومت سوخته است ( البته ممكن است مقاومتي پر اهم باشد و يا مقاومتي باشد كه يك سرش به شاسي رفته باشد كه در اين صورت،يكسر مقاومت ولتاژ است و سر ديگر ولتاژ نيست.


جمعه اول 6 1392 23:23

به نام خدا

با توجه به تجربه اي كه بعد از سال ها كار بر روي انواع وسايل الكترونيكي به دست آورده ام يكي از موضوعاتي كه توجه ام را خيلي جلب كرده اين است كه بسياري از دوستان هنگامي كه اقدام به ساخت يك پروژه الكترونيكي مي نمايد توجه كافي به منبع تغذيه مورد استفاده براي دستگاه نمي كنند و اين در حالي است كه يكي از مهمترين اجزاي سازنده يك سيستم الكترونيكي منبع تغذيه آن مي باشد به خاطر همين تصميم گرفتم كه در يك مقاله شما را با چگونگي انتخاب يك منبع تغذيه مناسب آشنا كنم .

جمعه اول 6 1392 22:45
X